Poštno sporočilo se ne odpošlje, ker vsebuje preveč slik

Danes skoraj ni več poštnega strežnika, ki ne bil imel zgornje omejitve glede velikosti poštnega sporočila, ki ga dvigujejo pripete datoteke.

Izberi velikost slike v pošti

Če dobimo sporočilo, da poštnega sporočila ne moremo odposlati, ker presega limito na našem poštnem strežniku ali pa presega limito prejete pošte na prejemnikovem npr. Exchange poštnem strežniku, ni drugega, da zmanjšamo velikost poštnega sporočila.

Običajno so posnete slike vsaj z velikostjo 4 MB, tako da lahko kaj hitro presežemo limito, če pošiljamo slike nekega dogodka.

 

Najhitrejši način, da spremenimo velikost slike le pri pošiljanju pošte:

  1. V raziskovalcu se izbere slika ali več in nato klikne z desnim gumbom miške na njih, se izbere opcija Pošlji in nato Prejemnik pošte.
  2. Na seznamu, ki je viden na priloženi sliki, se nato izbere velikost slike kot informacijo pa tudi sproti izvemo skupno velikost slik, tako da lahko izberemo optimalno in ne premajhno velikost slik, da se potem sploh ne bi dalo dobro ogledati si sliko.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.