SPP2010: Nov potek dela ni mogoče odpreti v SharePoint Designer-ju

This post is also available in: English

 

V SharePoint portalu lahko z raznimi poteki dela, ki jih naredimo v SharePoint designer-ju, uredimo resnično veliko stvari, ki gredo na roko uporabnikom.

Se vam je že zgodilo, da je v enem Site Collection Å¡lo odpiranje novih lastnih potekov dela, v drugem pa ne ? Da se v Designer-ju prikaže okno z napako: “Unable to load workflow actions from the server. Please contact your server adminsitrator.”

Če je z dovoljenji vse v redu in je aktivirana funkcionalnost potekov dela, potem se najhitreje ugotovi kje je problem tako, da se gre v Site Administration (Dejanja mesta) ter pod Skrbništvom mesta klikne na Potek dela.

Pojavi se napaka, ki opozarja, da ne najde določene xml datoteke

Failed to find the XML file at location ‘14\Template\Features\MissingFeature\feature.xml

 

Rešitev

Potrebno je le skopirati mapo iz tistega WFE serverja, ki ima to mapo  C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\TEMPLATE\FEATURES\MissingFeature   na tisti WFE server, ki mu manjka ta mapa oz. funkcionalnost.

V mojem primeru je bilo  to narediti kar 6 x. Fajn je, ker ni potreben restart IIS. In potem sem lahko ponovno ustvarjala svoje poteke dela. Jupi!

To je najhitrejša rešitev, druga je ta, da na tistem severju, kjer se nahaja ta sporni xml s power shell izbriše funkcionalnost, sploh če se ne rabi več.

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.