8. slovensko srečanje IPv6

 

Danes se je začelo že 8. dvodnevno srečanje slovenske iniciative za prehod na IPv6. Predavatelji so vrhunski domači in tuji strokovnjaki s področja IPv6. Osrednja letošnja tema je preučevanje možnosti za tiste, ki so ostali brez dodatnega IPv4 naslova. Å e vedno brezplačno srečanje z mednarodno udeležbo vrhunskih strokovnjakov je osredji regionalni dogodek na temo IPv6; kako napreduje vpeljava, dobre prakse in najnovejši dosežki.

Glavni predavatelji so: Ole Troan (Cisco), Ian Farrer (Deutsche Telekom), Andrew Yourtschenko (Cisco), Massimiliano Stucchi (RIPE-NCC), Sander Steffann (RIPE Address Policy WG chair) in Jože Mlakar (Ixtlan Team).

 

Dogaja se v Tehnološkem parku Ljubljana, več o samem srečanju in jutrišnji praktični delavnici pa na spletni strani Zavoda Go6

Letošnja osrednja tema so možnosti za novo nastala omrežja, ki so ostala brez dovolj naslovov IPv4 oz. kaj lahko storijo velika omrežja, ki se zaradi pomanjkanja IPv4 naslovov ne morejo širiti tako, kot bi se morala.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.