Problem z namestitvijo Office 2013 oz. Office 365 na Windows 8 tablico

 

V roke mi je prišla tablica z Windows 8 za testiranje. Super! Malce igranja in nato resno ukvarjanje s poslovnimi aplikacijami. Tablico dodam v domeno, samo še namestim Office 365 in … in nič. Čeprav naj bi bil že nameščen, Office javlja težavo.

Ne pomaga odpravljanje težave s popravljanjem, niti z odstranjevanjem v nadzorni plošči/programi; vedno obstane na koraku 2 od 4.

System Ninja

Brskanje po internetu ponudi rešitev, da si namestim System Ninja program in uporabim njegov App Uninstaller, ki seveda ni pomagal pri odstranitvi Office 365, je pa pomagal odstraniti Office 15 Run On click in hkrati odstranila kup junk datotek. Testna tablica ima namreč le 30 GB diska in je že malce stiske s prostorom. Hkrati mi System Ninja ponudi vpogled v mehanski del tablice, od procesorja, diska, grafike, mrežne kartice, do kode za windows. Če obstaja tale Ninja v portable obliki, ga začnem redno uporabljati. Nadomesti mi 2 programa CCleaner in SIW.

 

Microsoft Fix it reši težavo

Torej Ninja ni pomagala, zato je bilo potrebno iskati dalje, dokler nisem prišla kar do Microsoft Fix it, ki reši ta problem kb2739501 Odstranjevanje sistema Microsoft Office 2013 ali Office 365 . Odstrani Office namestitev na Windows 7 ali 8.

 

Windows Fix reši težavo in popolnoma odstrani Office 365, tako da se lahko znova namesti brez težav. Preverjeno!

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.