Budweiserjev božični pulover

This post is also available in: English

Letos je očitno popularno pletenje puloverjev kot marketinška akcija. Najprej Coca Cola, zdaj pa še Budweiser s svojim tvit pletilcem.

BafC-FcCQAAJz3r

Če smo pri Coca Coli morali le oblikovati pulover in upati, da bomo imeli največ všečkov ter bivati v ZDA, so se pri Budweiser-ju odločili za drug koncept. Ustvarili so pletilni stroj, ki deluje na tvite. Ja, prav ste prebrali, za čimveč puloverjev je potrebno čimveč pisati na twitterju pod #jumpers4des .

Pletenje puloverjev je del letošnje akcije “Praznuj odgovorno” Budweiser-ja za odgovorne voznike, saj želijo, da praznujemo na veliko ( s pivom), a vozimo odgovorno in trezni.

Pletilni stroj (knitbot) bo sprejemal tvite le še do 6. decembra 2013.

Čeprav smo za pletenje puloverja morali tvitati, pa bodo kasneje izžrebali nekoga, ki bo tak pulover tudi dobil kar na Budweiser UK facebook strani.

V akciji “Praznuj odgovorno” bodo prodajali omejeno količino pločevin piva v stilu božičnega puloverja in z napisom akcije ter seveda logom piva, a le na prodajnih policah v Veliki Britaniji, denar od nakupa pa bo šel kot donacija v preventivne programe varne vožnje.

 

Katera marketinška akcija pletenja puloverjev vam je bolj všeč: Coca Cola Sweater Generator ali Budweiser-jev Knitbot?

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.