WestJet-ov božični čudež

This post is also available in: English

V čudeže se splača verjeti, Å¡e posebej v božični čudež. To so doživeli nekateri potniki, ki so leteli z letalsko družbo WesJjet iz Hamiltona v Toronto. Å e nekaj si je potrebno zapomniti, ko te nekdo vpraÅ¡a za željo, ne bodi skromen…

Za ta božič so si izmislili učinkovito božično reklamno kampanjo za letalsko družbo WestJet. Svoje stranke so presenetili nad vsemi pričakovanji. Zelo učinkovit viralen video!

Začelo se je čisto preprosto s pogovorom z božičkom preko velikega ekrana, ki je mimogrede vprašal za želje glede darila, kar pač čisto vsak božiček vpraša vsakogar. A tokratni božiček, je bil resnici v studio na drugi strani destinacije potnikov v Torontu. Ostali del ekipe je medtem, ko so potniki mirno leteli proti njim, v trgovini nakupil njihove želje in jih lepo zavil. Ko so potniki čakali na prihod svoje prtljage, so se namesto prtljage popeljale po dostavnem traku njihova darila. Potniki so bili izredno presenečeni, verjetno pa je bilo vsaj malce žal tistemu, ki si je zaželel le topel šal, ko je videl, kako je druga mlada družina dobila velik televizor.

Še ostali potniki, ki si prej niso ničesar zaželeli, so uživali s tistimi, ki so darilo dobili. Pa samo moral si biti pozoren na enkran, ki je vabil, da si skeniramo letalsko karto ( tako je božiček tudi izvedel za imena potnikov).

WestJet blog

 

V 20. dneh po objavi je že preko 33 milijonov ogledov na YouTube. Osrečili so 250 svojih potnikov na dveh poletih.

 

Kot se lahko prebere na njihovem blogu, so se marketinške kampanje domislili avgusta v sodelovanju s Studio M; želeli so nekaj velikega, vznemirljivega in novo.

 

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.