WordPress: ne odpirajo se prispevki v IE

Uporabniki Google Chrome in Mozilla Firefox nimajo nikoli problemov z odpiranjem vsebine blogov, ki temeljijo na WordPress, IE uporabniki pa pogosto. Kako php stran narediti vidno tudi v IE?

WordPress logo blue
WordPress logo (Photo credit: Wikipedia)

 

 

Do napake pride iz različnih vzrokov, poznam pa 3 rešitve kako to odpraviti:

 

  1. tekst se ne skopira direktno iz Worda, ampak preko gumba Prilepi z Worda
  2. v template php datotekah so prazni prostori v php skripti
  3. template ni prilagojen vsem IE verzijam

Najbolj pogosta napaka ta, da se kopira tekst iz Word-a in prilepi direktno v prispevek, ne pa preko gumba Prilepi iz Worda.

 

Druga najbolj pogosta napaka so prazni prostori v php skripti za template WordPress-a.Več v mojem prejšnjem prispevku WordPress error on line 2 at column 6 .

 

IE (Microsoft Internet explorer) dela marsikateri spletni strani sive lase. Å e poseben primer je trenutno najnovejši IE verzije 11. V template mapi v header.php je potrebno dodati naslednjo kodo, da se potem vidijo wordpress blog prispevki na vseh verzijah IE. Namesto običajne kode

 

<meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=edge,chrome=1″>

naj se raši uporabi tole:

 

<!–[if IE]>
<meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=edge,chrome=1″>
endif]–>

 

 

Tale vrstica deluje tudi v drugih platformah, ne samo v WordPress,  npr. Joomla, kjer se head.php skopira v trenutno template mapo in doda tale vrstica.

 

 

 

 

 

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.