Pošiljanje pošte AD varnostni skupini

This post is also available in: English

Večkrat želimo AD varnostni skupini poslati kakšno poštno obvestilo uporabnikom, ne da bi bilo potrebno dodatno dodajati uporabnike v distribucijsko listo na Exchange serverju. Na ta način lahko upravljamo z dovoljenji in pošiljamo sporočila vsem, ki imajo dostop do določenih sredstev.

V AD je potrebno spremeniti lastnost varnostne skupine iz global v universal in v Exchange server 2010 dodati novo distribucijsko skupino z že obstoječo varnostno skupino. Na ta način se ne kreira nov poštni predal skupine, a vseeno vsi člani/uporabniki te skupine dobijo poštno sporočilo. Priporočam, da se odkljuka opcija, da je distribucijska lista vidna v Exchange adresarju (za elektronski naslov skupine naj ve le skrbnik skupine).

ADgrup

In zakaj ne bi uporabili kar distribucijsko listo za vse?

Ker z njo seveda ne moremo urejati varnostnega dovoljenja za dostop do sredstev.

Zakaj potem vsako varnostno skupino ne uredimo kot universal?

Universal skupine so bolj podatkovno intenzivne kot globalne skupine, zato je pravilno, da imajo vse tiste varnostne skupine, ki ne potrebujejo omogočen poštni naslov, da so urejene kot global skupine.

 

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.