Internet Explorer zmrzne po namestitvi nove verzije

This post is also available in: English

Internet Explorer pizza! Vsi želimo nove in boljše verzije programov in enako je tudi z internet explorerjem, ki pa ima z verzijo 11 še večje probleme kot običajno.
Veliko uporabnikov me je klicalo, da so namestili preko Windows Update najnovejšo verzijo IE, a se jim nato noče zagnati.

Pravzaprav se jim sesuje program še pred odprtjem. Poti je več…

 

Odstranitev IE 10/11

1. Nadzorna plošča – Programi – Programi in funkcije – Vklop in izklop funkcij sistema Windows – potrebno je odklopit Internet Explorer 2. Nadzorna plošča – Programi – Programi in funkcije – odstranitev Internet explorer-ja

Odstranitev dodatkov v IE

Običajno se pride to nastavitev dodatkov v IE preko nazdorne plošče do internetnih možnosti ali pa v IE preko Orodja – Internetne možnosti-Programi- Upravljanje dodatkov. Če pa se IE vedno sesuje pred odprtjem, obstaja link do odprtja IE čisto brez dodatkov, ki ga najdete v start meniju – Vsi programi- Pripomočki-Sistemska orodja. Tako pridemo brez problemov do Upravljanja dodatkov, kjer podatem vidimo, kaj vse je nameščeno. Večino lahko odstranimo pod Programi v nadzorni plošči. IE-adons

 Malware v dodatkih za IE

V zadnjem primeru sesuvanja itnernet explorerja sem odkrila kateri dodatek dela probleme in da je del Adware programčka, ki se nikakor ni dal odstraniti preko nadzorne plošče. Očitno aktiven antivirusni program ni zaznal škodljive kode, tako da sem uporabila drug AV program Malwarebytes, ki je nato pobrisal vso škodljivo kodo.   Na koncu se je izkazalo, da ni kriva nadgradnja na IE 11, ampak je bil kriv dodatek, ki se je namestil v IE, to pa žal obstoječi antivirusni program ni preprečil.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.