Sharepoint 2013: Preusmeritev na drugo spletno stran po vnosu novega elementa

This post is also available in: English

Po vnosu novega elementa, nas po kliku shrani vedno vrže na tisti seznam, kar pa vedno ni zaželeno, sploh če želimo skriti pogled na ta seznam. Moja želja je bila, da po kliku na gumb shrani uporabnika vrže nazaj na prvo stran mesta in ne na seznam.

Najti je možno kup pLogoredlogov in kod kako to narediti, a so večinoma komplicirane rešitve in z veliko dela, a rajši imam preproste rešitve, ki sem jo tudi dočakala. Potrebno je le spremeniti URL in pokazati na katero stran naj gre. Bolj preprosto ne gre.

Za kreiranje novega elementa ne vstavimo spletni gradnik našega seznama/knjižnice, ampak kreiramo povezavo ali še bolje gumb s povezavo na nov obrazec in notri je dodan željen redirekt.

primer: imamo seznam ponudbe na mojem portalu

običajen URL za vnos novega elementa in nato redirekt na ves seznam po kliku na shrani  je:

http://mojportal.domena.si/lists/ponudbe/newform.aspx?Source=http%3a%%2f%2fmojportal%2edomena%2esi%2flists%2fponudbe%2fme%2easpx&rootFolder=

 

URL z redirektom na drugo spletno stran, ne na seznam po shranitvi novega elementa:

http://mojportal.domena.si/lists/ponudbe/newform.aspx?Source=//sitepages/home.aspx

 

Sedaj uporabniki tistega seznama v sharepoint 2013 sploh ne vidijo, le dodajajo lahko nove elemente preko obrazca.

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.