Sharepoint stran vedno znova zahteva avtentikacijo

This post is also available in: English

Zelo pogosto me sprašujejo zakaj SharePoint stran zahteva avtentikacijo, če pa imajo dostop. Po tem postopku, se ne bo več pojavljalo okno za prijavo, ki je tako moteče.

Kot prvo se da SharePoint stran v Microsoft Internet explorer (IE) pod zaupanja vredno mesto. Izbere se področje localni intranet ali zupanja vredna mesta in doda URL.

 

internet-moznosti-IE

Nato pod izbrano področje spremenimo nastavitve še pri Raven po meri… . Kliknemo na gumb in poiščemo nastavitve glede avtentikacije uporabnika( preverjanje pristnosti uporabnika): izbere se opcija Samodejna prijava s trenutnim uporabniškim imenom in geslom.

varnost-lokalni-intranet-IE

S to nastavitvijo gre prijava na SharePoint stran z uporabniškim imenom in geslom računalnika, zato je ni potrebno ročno vpisovati.
Hkrati se rešimo tudi opozorila pri odpiranju, shranjevanju na oz. prenosu datotek s SharePoint portala, če res želimo odpreti tisto datoteko.

Da se ne trudi vsak uporabnik posamezno s temi nastavitvami, lahko vse to seveda nastavi administrator omrežja s skrbniškimi orodji v  Group policy:

Administrative template – Windows components – Internet explorer – Internet Control Panel – Security Page.

Omogočiti je treba Site to Zone Assigment List in dodati je potrebno URL od SharePoint portala.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.