Microsoft OneDrive za Android bo avtomatično brisal že prenesene fotografije

This post is also available in: English

Nova verzija Microsoft OneDrive za Android bo prinesla novo funkcijo, ki bo razveselila mnoge. Fotografije, ki so bile s telefona že varnostno kopirane v oblak, se bodo lahko pobrisale na napravi z enim samim klikom na Clean Up Space.

Da je uporaba še bolj enostavna, se da nastaviti, da to počne avtomatično. Tako ni straha, da nam bo na napravi zmanjkalo prostora zaradi velikega števila fotografij.

Večina naprav ima namreč 8 GB prostora, dražja 16 GB, le redka pa 32 GB, zato lahko fotografije in filmčki zelo hitro napolnijo prostor v telefonu ali tablici.

Pozor, funkcija se aktivira šele takrat, ko varnostno shranimo v oblak za 1 GB fotografij in kliknemo na avtomatično kopiranje v Microsoft oblak.

In še nekaj; telefon je potrebno držati v ležečem položaju, da se pojavi funkcija. Ne me vprašat zakaj le v vodoravnem položaju.

Kako do OneDrive beta verzije?

Beta verzijo oz OneDrive Preview ni možno kar tako namestiti. Najprej je potrebno postati član Google+ skupine OneDrive Preview for Android, nato je še potrebna registracija kot tester v Google trgovini. Potem se v nameščenem OneDrive for Android poiščejo namestitve in klikne na Test Preview Versions ter sledi navodilom.

 

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.