Dokument se ne odpre zaradi predolgega imena

This post is also available in: English

Odkar je pred leti Microsoft storil veliko neumnost in dovolil, da uporabniki imenujejo svoje datoteke in mape s skoraj vsemi znaki na tipkovnici,  je ogromno klicev v podporni center, ker kasneje ne morejo odpreti teh dokumentov. Nekateri stlačijo skoraj cel odstavek v ime datoteke, večina pa jih hkrati rada uporablja še datume – seveda obvezno s pikami. Najljubša pa mi je varianta, kjer sta v naslovu celo 2 datuma; od 1.4.2007 do 7.2.2017 . Jupi!


Za intermezzo, 1.4.2007 je začetek tega bloga. Ja, vztrajam se že 10 let. Da se vrnem nazaj k pikam in predolgim imenom datotek. Včasih imajo tudi Windows-i dovolj teh umetnin in zablokirajo dostop do take datoteke. Ne more se odpret, preimenovat, niti brisat. Nič.

 

Kako odpreti problematično datoteko?

 

Na srečo ni kakih zapletenih postopkov in jih lahko reši vsak.

1.preimenuje se mapa, kjer se nahaja kritična datoteka ( v 3 črke dolgo – POZOR – črke in to naj ne bodo šumniki)

2.po uspešnem 1. koraku je možno preimenovati datoteko
Takole. Rešitev je enostavna, a učinkovita in jo znova lahko uporabite čez čas, ko ponovno ni več možno odpreti dokumentov, če se ne držite mojih priporočil glede imenovanja datotek, ki so stara že sigurno več kot desetletje.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.