WordPress je obstal v Maintenance Mode

Maintenance mode pri WordPressu je vedno takrat, ko se nameščajo posodobitve wordpressa, teme/videz ali pa vtičniki. Takrat ni možno brskati po spletni strani, zato se to običajno dela takrat, ko je zelo malo obiska.

Včasih se iz različnih vzrokov zgodi, da obstane v tem vzdrževalnem načinu in se spletna stran nikakor ne more postaviti več nazaj v delujoče stanje.
Nenehno vidimo le sporočilo “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.” In ta minuta se potem razvleče na preveč minut.

Nekateri vzroki:
– želimo posodobiti preveliko število vtičnikov
– po nesreči se je zaprl aktivni zavihek v brskalniku sredi posodabljanja
– problem kompatibilnosti


Brez brige. Obstaja hiter način odprave problema

Prek ftp oz. bolj varno preko sftp gremo do mape, kjer se nahaja spletna stran. V mapi wp-admin, kjer se nahaja wp-config.php se avtomatično kreira datoteka maintenance. To datoteko se brez zadržka lahko pobriše in spletna stran bo ponovno delovala.

Priporoča se, da se pobriše še cache in naslednjič uporabi manjše število posodobitve vtičnikov. Å e posebej pri večjih je priporočljivo, da se namešča individualno.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.