Sprememba UPN imena ni uspela v Azure AD

This post is also available in: English

Sprememba UPN imena je lahko z več različnih razlogov npr. sprememba priimka, zadnje čase pa predvsem želimo lažje delo z office 365 aplikacijami, kjer Microsoft priporoča, da je UPN enak privzetemu elektronskemu naslovu. Kako pa se to naredi?

Enostavno. V Active Directory-u, ki se nahaja na on-premise, se poenoti UPN z elektronskim naslovom. Pri sinhronizaciji v Azure AD se potem spremeni tudi v oblaku.

Kar pogosto pa se zgodi, da se zalomi pri sinhronizaciji in ostane v Azure AD v veljavi še star UPN. Tu potem uporabimo powershell in popravimo, kar ni uspelo sinhronizaciji.

Set-MsolUserPrincipalName -UserPrincipalName  "prejšnji upn" -NewUserPrincipalName "nov upn"

Nato lahko v M365 Admin centru ali v Azure AD vidimo spremembo in uporabnik se lahko končno prijavi z novim UPN-jem v Microsoftov oblak.

Tako, sedaj ni več zmede za običajne uporabnike. Tudi zunanji partnerji sedaj očitno lažje pošljejo vabilo za varen dostop do SharePoint online, One Drive ali Teams.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.