Powershell install-module ne dela

This post is also available in: Slovenian

Danes je bilo potrebno na enem strežniku Windows Server 2012 Standard namestiti msonline module. Nič lažjega, a se je že takoj zataknilo. Napaka že pri prvem koraku.

Install-module : The term “install-module” is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file or operable program, Check the spelling of the name ….

Z ukazom get-host ti pokaže nameščeno verzijo PowerShell, ki je pokazal, da je gor verzija 3. To je potem ok. a zakaj potem ne gre namestitev?

Mogoče pa je treba uporabit import-module? Ta ukaz sprejme, a ne najde modula. Skopiram ga iz drugega računalnika v mapo, ki je namenjena temu C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules.
Dam get-module -listavailable, kjer bi se moglo zaznat, da je bil dodan nov module. Nato pa se z ukazom import-module -name “ime modula” uvozi nov modul. Ne gre.

Konec matranja. Najhitrejša rešitev je namestitev Windows Management Framework 5.1, po katerem je potreben ponovni zagon strežnika.

Po namestitvi se je takoj namestil nov modul z ukazom install-module MSOnline.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.