Google Street View s kolesom

Na Hrvaškem pravkar izbirajo med kandidati, ki bo nekaj časa 6 ur dnevno kolesaril po Hrvaški in snemal z znamenitimi Google 3-D kamerami. Kako izgleda kolo – tricikel od blizu si lahko ogledate na Gizmodo spletni strani, notri pa je seveda tudi generator, ki napaja 8 kamer. Res vsa čast tistemu, ki to poganja, saj mora imeti veliko kondicije, na Gizmodo to primerjajo kar s kondicijo za Tour de France. Pred kratkim so bili v Avstriji, kjer so snemali le z avtomobili.

A Hrvaška ni prva destinacija, kjer bodo uporabili kolo, najprej so ga uporabili v težko dostopnih mestih npr. Tokio. V Ameriki so lansko leto anketirali uporabnike, kaj bi še bilo zanimivo posneti s kolesom, gre pa za zabaviščne parke, naravne znamenitosti, kolesarske in peš poti. tako bomo lahko kaj kmalu videli poti znotraj raznih univerzitetnih kampusov kot je Stanford, potem živalski vrt v San diego, alcatraz zapor v San Franciscu, centralni park v New Yorku, doživeli ogled Universal Studija L.A. , Kennedy veseljski center in še mnogo drugih.

Nekaj zanimivih utrinkov, ki so jih ujele Google Street View kamere:
1. Nudist

View Larger Map

2. Izgubljen na Sardiniji

Prikaži večji zemljevid

3. Delo kamermana je lahko nevarno


View Larger Map

4. Parižanka

View Larger Map

5. Sončenje v parku

Größere Kartenansicht

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.