Twitter backup

This post is also available in: English

Ste kdaj pomislili, da bi bilo dobro shraniti bistre misli, dobre povezave do zanimivih spletnih vsebin in slik, ki jih objavljamo na Twitter-ju? Zdaj je to možno.

Johann Burkard je naredil kratko java aplikacijo Twitter Backup, s pomočjo katere lahko shranimo vse svoje dosedanje tvite. Ni potrebna namestitev programa, le java platforma mora biti prisotna, poleg tega, da je brezplačen program, je objavil tudi izvorno kodo.Vsebino shrani kot xml datoteko na namizju uporabnika.

Slabost tega programčka je le hitrost shranjevanja, saj zaradi omejitve Twitterja lahko shrani le enostran z 20 tviti na minuto, kar je lahko kar dolgotrajno za zelo aktivne tviteraše. Na srečo je to le prvič, nato pa program naredi le prirastno varnostno kopiranje ( incremental backup za vse nas ostale, ki nam je bolj znan angleški izraz); kopira le datoteke, ki so se spremenile in dodale po zadnjem varnostnem kopiranju.

Zakaj arhivirati? Ker Twitter shrani le zgodovino zadnjih 3200 tvitov oz. 160 strani.

Prenos Twitter Backup

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.