Facebook: Zgodi se tudi velikim

This post is also available in: English

Redno preverjate zid svojega Facebook profila in fan strani, če jo imate seveda?  Večja kot je popularnost, večja je verjetnost, da vam bodo poskusili vdreti v vaš FB profil/stran.

Zgodi se tudi velikim

Pričakovali bi, da je glavni ustvarjalec FB programske kode varen pred hekerji, a glej ga zlomka, pred kakšno uro, kot poroča TechCrounch, so vdrli na Mark Zuckeber Fan Page.

Let the hacking begin: If facebook needs money, instead of going to the banks, why doesn’t Facebook let its users invest in Facebook in a social way? Why not transform Facebook into a ‘social business’ the way Nobel Price winner Muhammad Yunus described it? http://bit.ly/fs6rT3 What do you think? #hackercup2011

Glede na slovnično napako (price namesto prize – Nobelova nagrada, ne pa Nobelova cena) je velika verjetnost, da je heker iz neangleško govorečega področja, razen če je šlo za namerno napako, da bi hitreje opazili vdor.

Hashtag na koncu #hackercup2011 kaže na to, da mogoče heker sodeluje na hekerskem tekmovanju, ki ga organizira Facebook in glede na zgoraj dosežen podvig, si verjetno zasluži prvo mesto:)

Kmalu je bila fan page stran umaknjena in trenutno ni dosegljiva.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.