Facebook kupil Snaptu

This post is also available in: English

Da je Snaptu odlična mobilna java aplikacija za vse nizkocenovne telefone, so očitno prepoznali tudi pri Facebook-u in ga preprosto kupili.

Snaptu FacebookTo je danes potrdila Mobilca na svojem Snaptu blogu . Žal niso razkrili podrobnosti, niti cene, a TechCrunch predvideva med 60 in 70 milijonov dolarjev. S to potezo želi Facebook še bolj povečati uporabo mobilnega FB na čisto vsakem telefonu.  Za pametne telefone na Android-u in iPhone-u obstaja kup dobrih aplikacij/klientov, za ostale pa je edina pametna izbira po mojem mišljenju Snaptu z vrsto naprednih FB funkcij, ki jih ostale FB aplikacije nimajo.

Pogrešam

Sedaj, ko uporabljam Android telefon, Snaptu nimam nameščen in ga pogrešam. Namestitev je možna tudi tu, a ni tako preprosta in se mi preprosto povedano, ne da komplicirat ( za vse, ki želite Snaptu na Androidu: Installing Snaptu on APK Android ). Pogrešam predvsem to, da sem z eno aplikacijo, mogoče bi lahko rekla temu tudi platforma za ostale aplikacije, dobila dostop do kup drugih aplikacij od Twitter in Facebook klenta, RSS bralnika, Vremenarja, kup novic, načrta Londonske podzemeljske železnice, kriket rezultatov ( ok, tega pa res nisem imela omogočenega pri sebi) …

RSS bralnik

Trenutno še iščem dober in hiter RSS bralnik za Android, a z nobenim nisem tako zadovoljna kot sem bila pri Snaptu; trenutno uporabljam Pulse, a se bojim dodati preveč virov, saj bo potem bralnik zelooo počasen.  Na, pa sem prišla še do ene prednosti Snaptu; njegova hitrost. Ko se je Snaptu zagnal, je to trajalo kar nekaj sekund, a potem si se lahko hitro prestavljal iz ene v drugo aplikacijo; mal  pogledat nove tvite, pa videti kakšno bo vreme ob morju, pa spet skok nazaj do tvitov, pa hiter skok do TechCrunch novosti, Mashable in tako naprej.

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.