Facebook novi virus: preventing spam

This post is also available in: English

Prav gotovo ste tudi vi videli včeraj in danes zjutraj na Facebooku na svojem ali prijateljevem zidu (ali pa nimate veliko prijateljev) naslednje sporočilo:

If you’re seeing Facebook messages asking you to “do your part in PREVENTING SPAM by VERIFYING YOUR ACCOUNT,” don’t do so – you’d be creating spam, not stopping it!

Kot vedno, kar nekdo sam od sebe ponuja odlično zaščito proti virusom in nezaželeno pošto, je tudi tokrat posredi prevara.

Danes dopoldne je Facebook začel z očiščevalno akcijo; najprej je blokiral javascript, ki je omogočila gumb verify my account namesto gumba deli (share) in  filtrirati “verify my account”,  zato niti ni bilo možno poslati sporočilo z opozorilo, če so bile omenjene tudi te besede.

Stara sporočila niso brisali, so pa poskrbeli pri facebook-u, da ni več gumba Verify my account.

Kot zanimivost; vsi bi naj pošiljali iz iPhone, pa čeprav ga sploh nimajo. Kako jim je to uspelo? Uporabili so ID naprave, ki velja za iPhone pri pošiljanju sporočil.

Preventing spam seveda ni resnično, s klikom na potrjevanje računa (verify my account), pa so le poskrbeli za razširjanje virusa naprej.

Premisli, preden klikneš na povezavo!

 

via: Sophos Naked Security

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.