Migracija vaše poslovne pošte v oblak? Zakaj pa ne?


Ne boste verjeli, ampak tudi v Sloveniji se je računalništvo v oblaku v zadnjem obdobju končno prebudilo. Ponudniki telefonije in internetnih storitev, kot so Telekom, Simobil, Tušmobil in drugi večji ponudniki IT storitev, pripravljajo oziroma so že pripravili pakete za najem infrastrukture v oblaku (strežnikov, delovnih postaj, tiskalnikov …), pa tudi storitev v oblaku (poslovne pošte, kolaboracijskih portalov, telefonije …). Cene? Tu se bo treba malce potruditi. Pri večini storitev cen ni zraven. Zakaj ne? Uporabite svojo domišljijo. 

Mogoče za začetek naštejemo argumente v prid migraciji vaše poslovne pošte v oblak

Bodisi ste podjetje z nekaj zaposlenimi bodisi podjetje z več tisoč poštnimi predali – s pošto je, odkar ta obstaja, kopica težav. Exchange infrastruktura je npr. že vseskozi draga za vzdrževanje in si jo le redka podjetja lahko zares privoščijo. Uporabniki po drugi strani pričakujejo čedalje boljšo odzivnost in razpoložljivost, kar posledično pomeni še več denarja, ki bi ga lahko koristneje uporabili za kaj drugega.

 

In za kaj vse je treba skrbeti v ozadju?

Naštejmo nekaj najpomembnejših faktorjev:

1) Primeren klimatiziran sistemski prostor z urejeno infrastrukturo.

2) Strojna ter programska oprema, ki nam zagotavlja visoko razpoložljivost.

3) Redno izdelovanje varnostnih kopij poštnih predalov.

4) Redno zagotavljanje podpore uporabnikom.

5) Najem ali zaposlovanje kadra, ki bo znal skrbeti za Exchange infrastrukturo.

6) Najem oziroma nakup licenc (Microsoft, virtualno okolje, orodja za arhiviranje …)

7) Migracije na novejše verzije.

Podvojenih linkov do interneta, DR lokacije ter ustreznosti ISO 27001 ali SAS 70 Type II raje ne omenjamo.


Veliko podjetij si svojega Exchange serverja ne more privoščiti

Tega si seveda veliko podjetij ne more privoščiti in raje tvega z uporabo POP3/IMAP servisov ali z neustreznimi Exchange namestitvami. A ko recimo odleti disk na prenosniku, si vsi ruvajo lase, zakaj niso imeli urejenih varnostnih kopij, na katerih bi bila shranjena njihova pomembna pošta.

 

Kriza v IT

Kaj torej storiti? Ne glede na to, da med ljudmi krožijo govorice, da krize v resnici ni – čemur verjamem tudi sam (glede na to, kako nekateri državni organi še vedno na veliko zapravljajo pri določenih IT ponudnikih za nikoli dokončane projekte oziroma storitve) – vam vseeno predlagam, da resno razmislite o tem, da postane selitev vaše elektronske pošte v oblak vaš prvi korak tja.

Ali boste izbrali katerega od gornjih ponudnikov ali se morebiti odločili za online poštni sistem, ki ga ponuja podjetje BalkanCloud s © 2011 mejl.si infrastrukturo?

Na voljo so sledeči paketi:

Zakaj izbrati poštni predal v oblakih pri © mejl.si ?

Razlogov, zakaj izbrati naše storive je več:

1) V Sloveniji tako zmogljive in zanesljive infrastrukture, kot jo uporabljamo za svoje storitve mi, enostavno ni mogoče zgraditi.

2) Za MINI paket vam zagotavljamo SLA 99.99% za paketa STANDARD in MAXI pa SLA 99.999%.

3) Smo ugodnejši od konkurence. Če ne verjamete, preverite pakete pri zgoraj navedenih ponudnikih.

4) Smo fleksibilni in nismo vezani le na enega ponudnika, ampak neodvisno izbiramo kombinacijo najboljših in najugodnejših ponudnikov glede na trenutne razmere na trgu.

Izbira je torej na vaši strani. Za več info nam pišite na info@balkancloud.com in z veseljem vam bomo pomagali.

Lep dan še naprej, Matjaž Antloga.

Izkoristite 30 dnevni brezplačni preizkus na mejl.si

Related Posts
  1. Skynet pokvaril Amazonov oblak
  2. Microsoft Enterprise srečanje

Matjaž Antloga, inženir računalništva, navdušenec nad računalniškimi tehnologijami, sicer pa nenehno v spremljanju novih trendov in iskanju dobrih rešitev. Ustanovitelj in vodja podjetja BalkanCloud IT, ki je bilo ustanovljeno leta 2011 z namenom svetovanja in uvajanja novih računalniških tehnologij.

Twitter LinkedIn 

Matjaž Antloga

Matjaž Antloga, inženir računalništva, navdušenec nad računalniškimi tehnologijami, sicer pa nenehno v spremljanju novih trendov in iskanju dobrih rešitev. Ustanovitelj in vodja podjetja BalkanCloud IT, ki je bilo ustanovljeno leta 2011 z namenom svetovanja in uvajanja novih računalniških tehnologij.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.