Dell Quest Free Network Tools licenca se ne aktivira

This post is also available in: English

 

dell-questDell Quest Free Network Tools je paket brezplačnih orodij, ki pridejo prav za spremljanje omrežja in pri odpravljanju problemov v omrežju.

Orodja: Device discovery, Cisco Configurator, Switch Port Mapper, NetFlow Listener, TFTP server, SNMP, WMI, Port, DNS, Syslog, application monitoring, Exchange, SQL and Active Directory monitoring.

Posebej se priporoča pri uporabi Dell Quest Foglight NMS Studio produkta, saj so orodja povezana s to upravljalsko konzolo.

 Activated but Unable to Save Licence

Pri odprtju programa se odpre računalnik za licenciranje, kjer je potrebno vpisatis voj email naslov, a se kmalu pojavi napaka, da licenca je validirana, a žal je ne more shraniti na lokalnem računalniku:

"this computer license is activated on server,
but unable to save license on the local computer"

Kot prvo, program je potrebno zagnati kot skrbnik, v proxy okolju pa je potrebno popraviti konfiguracijsko datoteko Toolkit.exe.config  ( C:\Program Files (x86)\Quest Software\Free Network Tools\ )

nad vrstico </configuration> se doda naslednje:

<system.net>
<defaultProxy enabled="false" useDefaultCredentials="true">
<proxy usesystemdefault="False"/>
</defaultProxy>
</system.net>

 

Po tem dodatku se brez problemov izvede licenciranje na Quest serverju in licenca shrani na lokalnem računalniku.

Prenos QFNT

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.