Windows popravki so obstali

This post is also available in: English

Običajno se nameščajo Windows popravki avtomatično in skrito, razen ko je potrebno ponovno zagnati napravo ali pa se kaj zatakne pri nameščanju.

Ti zatiki se dogajajo na vseh Windows verzijah, tudi Windows 10. Včasih je napaka samo pri nameščanju posameznega popravka npr. pogosto kaka .NET framework nadgradnja, lahko pa da obstane sam program Windows popravki pri iskanju nadgradenj v neskončnost.

Od Windows 7 verzije je na voljo Iskalec in popravljalec napak, ki pomaga odrešiti različne probleme. Od nastavitev mrežne kartice, wifi, zvočne kartice, do popravljanja problemov pri nameščanju popravkov.

winfix-iskanje_napak

Kako odpraviti težave pri Windows update?

Če Popravljalec napak ne zna odpraviti okvaro, potem je tu na voljo še kar nekaj rešitev. Vedno je dobro imeti nameščene zadnje popravke za Windows, da pa vse poteka brez problemov, je dobro občasno preveriti ali nam Windows Update Agent deluje pravilno. Vedno je dobro imeti nameščeno zadnjo verzijo tega agenta:

32-bit Windows 7 SP1
64-bit Windows 7 SP1

32-bit Windows 8
64-bit Windows 8

 

Skripta za resetiranje Windows Agenta

Če Iskalec in popravljalec napak ne reši problema, lahko resetiramo agenta za popravke. Skripta se nahaja v Microsoft Script center in velja za vse Windows verzije XP, Vista, 7, 8,10 – Reset Windows Update Agent Tool .

Windows 7

Pri Windows 7 je potrebno za dobro delovanje nameščanja Windows popravkov nameščene naslednje popravke, ki se jih lahko tule prenese in naloži:

 64-bit Windows 7:
KB3020369, April 2015 servicing stack update for Windows 7 (64-bit version)
KB3172605, July 2016 update rollup for Windows 7 SP1 (64-bit version)

32-bit Windows 7:
KB3020369, April 2015 servicing stack update for Windows 7 (32-bit version)
KB3172605, July 2016 update rollup for Windows 7 SP1 (32-bit version)

Včasih pri nekomu tudi to ne pomaga in je potrebno namestiti Windows 7 rollup, ki popravi Windows Update in hkrati naloži še cel kup popravkov. Eni pravijo, da gre v bistvu za Windows 7 service Pack 2 glede na količino in vsebuje popravke od februarja 2011 naprej.

Vsi ti napotki in vsaj ena od rešitev bi morala odpraviti problem delovanja Windows Update.
Obstaja še orodje, ki omogoča WSUS Offline Update, a o tem mogoče kdaj drugič, saj do sedaj ni bilo potrebno uporabiti tega orodja za offline nameščanje, saj so že predhodne rešitve pomagale.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.