NE morem dodati/popraviti izdelka v Woocommerce

Imam spletno trgovino na platformi Woocommerce. Kar naenkrat ni bilo več možno popraviti ali pa dodati novega izdelka v trgovino.
Kliknit je bilo možno na dodaj nov izdelek oz. urejanje, ko pa je bilo potrebno na koncu kliknati na posodobitev oz. objavo, pa gumb ni bil odziven.

Seveda sem najprej pomislila, da se je pri nadgradnji Wordpess-a in Woocomerce-a pokvarila baza. Narejen je bil pregled stanja tabel v bazi in narejena optimizacija.

Ker to ni pomagalo, sem onemogočila vtičnike, ki so bili v povezavi z woocommerce. Tudi to ni bilo dovolj.

Naslednji korak je bil nadgradnja na zadnjo verzijo php – trenutno je to 7.4 in vklop javljanja napak. Tu sem potem že bila bližnje, saj sem lahko videla v kateri vrstici je problem.

constant �WP_MEMORY_LIMIT� – assumed ‘�WP_MEMORY_LIMIT�’ (this will throw an Error in a future version of PHP) in ../wp-config.php on line 11

Warning: Use of undefined constant �64� – assumed ‘�64�’ (this will throw an Error in a future version of PHP) in ../wp-config.php on line 11

Warning: Declaration of Share_GPlus::get_link($url, $text, $title, $query = ”) should be compatible with Sharing_Source::get_link($url, $text, $title, $query = ”, $id = false) in ../wp-content/plugins/jetpack-gplus-provider/sharing-sources.php on line 52WP Memory Limit

Problem je bil v WP Memory Limit, ki je bil nastavljen na 64 MB, ki pa zgleda ni več dovolj. Povečala sem na 1280 MB, kar je pomenilo, da je začela stran hitreje delati in nekateri errorji so izginili, ne pa vsi.

Potrebno je bilo dodati te vrstice v wp-config.php ( priporočam tudi če ni problemov):

define(‘WP_DEBUG’, false);
/** Trick for long posts /
ini_set(‘pcre.recursion_limit’,20000000);
ini_set(‘pcre.backtrack_limit’,10000000);


Koda se naj vpiše tik pred zadnjimi vrsticami:
/ That’s all, stop editing! Happy blogging. */

Pcre error

Na drugi wordpress strani pa je bil problem v tem, da je bilo poleg povečanja wp memory limita, potrebno še popraviti narekovaje pri pcre limitah, saj so izginili in namesto njih so se pojavili vprašaji.

Pravilno:

ini_set(‘pcre.recursion_limit’,20000000);
ini_set(‘pcre.backtrack_limit’,10000000);

Namesto ‘pcre.recursion_limit’ so bili vprašaji �pcre.recursion_limit�, ko sem popravila na , sta še ta dva errorja izginila.

Tako, sedaj bo spet za nekaj časa mir, glede errorjev zaradi nove verzije php ali pa nove verzije wordpressa, ki podpira novejšo php verzijo in potrebuje več wp memory limite.

Å e malo reklame za spletno trgovino – oglejte si butično ponudbo vrhunskih slovenskih destilatov, vin in piv na Enoteki Mozirje

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.